Destilerija KAŠASA

Toze Markovića 46, Farkaždin, Srbija | radivoj.toracki@gmail.com | +38163239832Proizvodni pogon nalazi se u mestu Farkaždin, nedaleko od Zrenjanina. Celokupna proizodnja odvija se u objektima lokalnog arhitektonskog izraza na ukupnoj površini od oko 800 m2. Ova mala manufakura razvijala se od 2016. godine sa konstantnim porastom uspeha, a sve zahvaljujući velikoj želji za proizvodnjom i plasiranjem najkvalitetnijeg domaćeg proizvoda na domaće i inostrano tržište. Ono što već sutra možete videti i probati ukoliko nas posetite na našoj lokaciji, nesumnjivo će Vas inspirisati i oduševiti. Naša ideja jeste da ljubiteljima domaće rakije i jakih alkoholnih pića omogućimo pun užitak i kvalitet. Osnova vrhunskog kvaliteta naših proizvoda jeste odabir kvalitetnih sirovina. Za proizvodnju vrhunske rakije to je odabir najkvalitetnijeg domaćeg voća. Kada je reč o zanatskom (kraft) džinu, korisimo najfinije biljke, trave i naravno kleku. Kako bi se kvalitet održao i pri proizvdnji finalnog proizvoda, vršimo stalnu kontrolu kvaliteta, kako samih sirovina, tako i sistema i tehnologije. Svaki naš proizvod, u krajnjoj fazi, podleže kontroli od strane ovlašćenih laboratorija. Fermentacija sirovina odvija se u našim fermentatorima. Posedujemo osam fermentatora kapaciteta 2000 litara, koji su povezani cevovodima za automatsko punjenje fermentatora voćnom kašom, kao i automatsko punjenje kazana za proizvodnju destilata. Proces fermentacije odvija se u kontrolisanim uslovima, na temperaturi od 16º do 18º C u periodu od 7 do 14 dana, u anaerobnoj sredini, tj sredini bez prisustva kiseonika, kojom prilikom se od voćnog šećera dobija alkohol i CO2. Ugljendioksid (CO2) se cevovodima kontrolisano izdvaja i odstranjuje iz sistema fermentatora. Za poboljšavanje procesa fermentacije dodajemo isključivo kvasce i enzime organskog porekla. Po završetku fermentacije, dobijeni kljuk se sistemom cevi prebacuje do kazana. Za sam proces destilacije, nabavili smo destilator sa kolonama poznate nemačke kompanije KOTHE, koji omogućava da se proizvode destilati od voća sa visokim procentom alkohola (75 – 85 % Alc/vol) i „premijum“ kvaliteta same rakije. Kapacitet kazana je oko 250l. Proces destilacije podrazumeva postepeno zagrevanje kljuka uz stalnu kontrolu hemijskih procesa i samog sastava istog. Za proizvodnju najkvalitetnije domaće rakije i kraft džina, u celokupnom procesu proizvodnje sprovodimo HCCP procedure kroz vođenje prateće dokumentacije. Dobijeni destilati odležavaju u staklenim balonima zapremine 54 litara, kao i u prohromskim tankovima ili drvenim buradima. Vremenski period odležavanja destilata i rakije je najmanje dve godine. Krajnji proizvodi koje mi, za sada, nudimo jesu prirodna voćna rakija sa 40% alkohola/vol i zanatski (kraft) džin.

TRON Botanicus Gin 40% vol. 700ml

Botanicus je neobičan džin, napravljen po staroj holandskoj recepturi sa nemačkom Kothe Distillery. Poseban zavodljiv ukus i miris potiču od bobica kleke, carskog bibera i limete, u kombinaciji sa lekovitim i začinskim biljem. Rezultat je izvrstan džin sa jedinstvenom ukusom i aromom kao čist, a posebno zadovoljstvo u konzumiranju izaziva sa kininom koji se nalazi u toniku, kao GIN-TONIC.

1.400,00 RSD

TRON Šljiva 43% vol. 700ml

Rakija šljivovica je najzastupljenija na našim prostorima. Dobija se posebnim načinom prerade i praćenja procesa fermentacije čime se postiže prepoznatljiv ukus i miris Čačanske rodne. Rezultat je veoma pitka rakija, čija degustacija je pravo uživanje.

1.440,00 RSD

TRON Kruška 40% vol. 700ml

Pažljivo odabrani sočni plodovi kruške, dali su izuzetan kvalitet ove rakije, prepoznatljiv svuda u svetu. Očuvana prirodna aroma postiže se posebnim tehnološkim procesom proizvodnje na destilatoru Kothe.

1.490,00 RSD

TRON Kajsija 40% vol. 700ml

TRON rakija od kajsije je vrhunskog kvaliteta, iz naših voćnjaka. Posebnim načinom prerade, odvajanjem koštice, očuvani su aroma i ukus ovog voća. Budi najplemenitije emocije probuđene jedinstvenim voćnim mirisom i aromatičnim ukusom.

1.700,00 RSD

TRON Dunja 40% vol. 700ml

TRON rakija od dunje je rakija proizvedena od najkvalitetnijih plodova dunje. Posebna aroma se postiže Nemačkim procesom proizvodnje. Svojom izuzetnom aromom i mirisom očarava čak i najzahtevnije poznavaoce kvalitetnih pića.

1.750,00 RSD

TRON Vilijamovka 40% vol. 700ml

Rakija viljamovka je najcenjenija voćna rakija proizvedena od kruške sorte Viljamovka. Posebno odabrani sočni plodovi, stvorili su rakiju vrhunskog kvaliteta, specifičnog mirisa i ukusa, koja poslužena u posebnim prilikama pruža nezaboravan doživljaj.

1.700,00 RSD

TRON Medovača 40% vol. 700ml

Specijalna rakija dobijena fermentacijom i destilacijom prirodnog meda. Umerenim konzumiranjem, zbog svojih lekovitih svojstava, pokazuje svu svoju raskoš i pruža neponovljiv i jedinstven doživljaj.

2.120,00 RSD

TRON Malina 40% vol. 700ml

TRON rakija od maline je voćna rakija proizvedena od pažljivo biranih plodova ovog aromatičnog voća. Specijalan tehnološki postupak i proces destilacije na Kotheovom destilatoru, sačuvao je specifičnu aromu maline i njen prepoznatljiv miris i ukus. Mami uzdahe i budi osećaj strasti ispunjavajući atmosferu svojom raskošnom lepotom.

2.820,00 RSD

Prikazano 1-8 od ukupno 8 proizvoda