Destilerija Mr.Pitt

Šidska 70, Berkasovo, Srbija. | pittstavric@gmail.com | +381656516587Destilerija Mr.Pitt smeštena je na obroncima Fruške gore, u mestu Šid poznatom po voćarstvu i vinogradarstvu. Mr.Pitt priča počinje kao i sve dobro priče ljubavlju i porodicom. Porodica Stavrić dočla je iz Soluna krajem 18. veka u malo mesto u Bosni Porebrice i tada počinje prva proizvodnja rakije od šljive. Krajem 1960-tih ponovo se seli, ovaj put u Šid ali sa sobom nosi tradiciju pečenja rakije. Ljubav prema rakiji širila se i prenosila sa kolena na koleno. Znanje i iskustvo sticalo se decenijama. Od podruma Bikić vinarije Erdevik, preko podruma Rake Marića, do degustatora i ocenjivača na Novosadskom sajmu, svi članovi porodice Stavrić unosili su svoju ljubav u znanje i ideje o proizvodnji rakije. 1980-tih ponosno smo zasadili svoje prve vinograde i voćnjake. Sa puno truda i ljubavi Gavro Stavrić 1995. otvorio je svoju prvu destileriju "Rakija Stavrić" 2020. Perica Stavrić preregistrovao je destileriju svog oca u "mr.Pitt" i nastavio sa tradicionalnom proizvodnjom, ali znanje, ljubav i nasleđe porodice Stavrić ponosno stoji iza nas.

Mr.Pitt Jabuka-Biber 40% vol. 700ml

JABUKA-BIBER- nefiltrirana rakija čiste, bistre boje. Njen nastanak inspirisan je narodnim lekovima pa joj se miris i ukus odlikuju blagom aromom svežeg bibera. Naši somelijeri preporučuju da je poslužujete uz riblje specijalitete.

3.400,00 RSD

Mr.Pitt Scorpio Jabuka-Chilli 40% vol. 700ml

JABUKA-CHILI- rakija čiste, bistre boje. Odlikuje se blagim mirisom sveže paprike. Nad tradicionalnim ukusom jabuke preovladava intenzivni ukus čili paprike odabran samo za ljubitelje jakih intenzivnih ukusa. Preporuka naših somelijera je da je poslužujete uz azijsku kuhinju, ali i da isprobate flambiranje Vaših specijaliteta ovom rakijom koja će im dati novu dimenziju ukusa.

3.750,00 RSD

Mr.Pitt Orahovača 40% vol. 700ml

ORAHOVAČA- rakija prepoznatljive boje karamela. Odlikuje je osvežavajuća kombinacija mirisa svežeg zelenog oraha i borovih iglica koja će se poigrati Vašim čulima. Ukus kafe, kakaa i duvana ostaviće na Vašim nepcima specifičan ukus koji ćete pamtiti. Naši somelijeri preporučuju da je poslužujete kao dezertnu rakiju pre svega uz čokoladne dezerte.

3.550,00 RSD

Mr.Pitt Armenjak 40% vol. 700ml

ARMENJAK- prepoznatljive bistro žute boje. Destilat vina čijim mirisom preovladavaju osvežavajući citrusi. Kombinacija ukusa vanile i kafe zavešće Vaša čula i ostati dugo na nepcima. Preporuka naših somelijera je da se poslužuje uz jela od crvenog mesa i kao digestiv uz cigare i tompuse.

4.250,00 RSD

Mr.Pitt Medena 40% vol. 700ml

MEDOVAČA- rakija intenzivne boje meda. Odlikuje je egzotična kombinacija mirisa nane i eukaliptusa sa primesama propolisa koja će pobuditi Vaša čula. Intentizivno osvežavajućeg ukusa divljeg anisa. Naši somelijeri je preporučuju kao digestiv nakon konzumiranja jake hrane.

3.250,00 RSD

Mr.Pitt Kajsija 40% vol. 700ml

KAJSIJA- rakija čiste bistre boje. Vaša čula zagolicaće miris ispunjen herbalnim notama trave i svežeg mirisa zelenog bibera. Tradicionalni ukus kajsije osvežavaju lepo izbalansirane note zove i muskantnog oraha. Preporuka naših somelijera je da je poslužujeze uz sve vrste pasti sa blagim sosovima.

3.500,00 RSD

Mr.Pitt Dunja 40% vol. 700ml

DUNJA- rakija bistro žute boje. Mirisom preovladava kombinacija poljskog cveća i meda koja će vas odvesti do cvetnih polja. Leskovačka dunja, ostavlja karakterističan prepoznatljiv ukus dunje, lišen gorčine. Preporuka naših somelijera je da je poslužujete uz ćureće belo meso sa sosom od ananasa.

3.500,00 RSD

Mr.Pitt Kruška 40% vol. 700ml

KRUŠKA - rakija bistre svetlo žute boje. Njenim mirisom preovladava specifičnost sorte julske lepotice. Balansiran ukus viljamovke,julske lepotice sa dodatkom cvetnih nota i mekim završetkom ukusa meda kombinacija je koja Vas ne može ostaviti ravnodušnim. Preporuka naših somelijera je da poslužujete uz jela od pilećeg belog mesa i blage sosove.

3.350,00 RSD

Mr.Pitt Cinnamon Jabuka-Cimet 40% vol. 700ml

JABUKA-CIMET - rakija boje zlata. Svojim dominantnim mirisom cimeta na prvi udah vratiće Vam sećanja na detinjstvo. Ukusom preovladava jabuka, koja na Vašim nepcima za sobom ostavlja blagi ukus cimeta. Preporuka naših somelijera je da je poslužujete uz praseće pečenje ili rižoto jačeg ukusa.

3.400,00 RSD

Mr.Pitt Naša Grappa 40% vol. 700ml

Naša Grappa - Loza rakija bistre boje meda. Odlikuje je zavodljiva kombinacija mirisa ruže, aromatičnog i začinskog bilja. Pri procesu proizvodnje, izdvajaju se ukusi etarskih ulja koji ovoj rakiji daju novu dimenziju karakterističnog ukusa fruškogorskih vinograda. Naši somelijeri preporučuju da je polužujete uz jela od govedine i biber sosove.

3.500,00 RSD

Prikazano 1-10 od ukupno 10 proizvoda