Podrum DREMINA

Nikole Tesle bb, 35257 Drenovac, Srbija | podrum.dremina@gmail.com | +381 63 66 70 12Kako bi mogli istinski da vam se predstavimo, povešćemo vas 160 i kusur godina u prošlost. Kako je sve počelo Davne 1872. godine rođen je Đorđe Miladinović, sada već poznati „Deda Đorđe“. Svojevremeno priznati drenovački vinogradar koji je pod svojim veštim rukama držao 4,5 hektara vinograda i bio naširoko poznat po kvalitetnom vinu i dobroj rakiji. Na čast i ponos cele porodice Miladinović Deda Đorđe je preživeo Albansku golgotu i ponosno poneo Albansku spomenicu. Vremenom i generacijama, vinogradi su se smanjivali i gubili ali porodična tradicija, sećanje i poštovanje predaka kao i njegovi spisi i recepti za proizvodnju omiljenog nam pića opstajali su sa kolena na koleno i dočekali dan današnji kada krase duhom prošlosti svaku kap pića koja potekne sa porodičnog imanja. Inspiracija Inspirisan svojom porodičnom istorijom, nekih 149 godina kasnije, 2010. godine čukun unuk Đorđa, Predrag Miladinović, dobija želju da obnovi staru porodičnu tradiciju i udahne život porodičnom imanju osnujući vinariju i destileriju pod nazivom „DREMINA“. Sam naziv podruma inspirisan je porodicom, na kojoj se i temelji cela naša priča te je izveden iz naziva našeg sela Drenovac sa početnim slovima imena dece vlasnika, Minje i Nađe. Dok je sam brend pod kojim nas svi prepoznaju, u čast i zahvalnost našem pretku nazvan „Deda Đorđe“. Ideja Ideja je bila da se proizvodi po starim receptima vrhunsko vino i rakija koja bi se ispijala u krugu porodice i prijatelja. Tako je i počelo, a onda je usledila stalna tražnja za bocom više. Tako da smo, pomalo nesvesno ušli u adaptaciju imanja, povećanje kapaciteta i osavreminjavanje tehnologije proizvodnje, pazeći da zadržimo svoje porodično nasleđe i poverenu nam umetnost pravljenja vina i rakija, a opet stalno radeći na poboljšanju kvaliteta i oplemenjivanju naših pića. Dremina danas predstavlja savremeno seosko domacinstvo obavijeno u ruho tradicije i istorije. Pa tako u objektima od kojih najstariji datiraju još iz 1920. godine, sa minimalnim promenama prilikom restauracije i adaptacije odvija se proces pun ljubavi i pažnje, proces proizvodnje naših rakija i vina. Sam podrum mogli bi podeliti na tri dela, pa tako imamo: Destilerija Leva strana imanja namenjena je kreiranju rakija koje nikoga do dana današnjeg nisu ostavile ravnodušnim. Vodeći računa od samog izvora, odnosno voćnjaka gde pored naših zasada, godinama sarađujemo i sa proverenim gazdinstvima, sada već našim prijateljima od kojih dobijamo najbolje konzumno voće, preko tehnologije i tehnike pri čijem odabiru je kvalitet bio na prvom i jedinom mestu do inox sudova i hrastovih barik buradi, između je samo puno ljubavi, posvećenosti i iskustva cele porodice i zaposlenih koji su vremenom postali deo iste.

CORNUS Konjak 40% vol. 700ml

U Francuskoj konjak, na balkanu vinjak a nakon prve čašice naše rakije od vina ostaje samo Cornus. Od najfinijeg čistog belog vina proizvedenog od Shardoney, Rkaciteli grožđa i Tamjanike dvostrukom destilacijom dobijamo Brandy koji nakon 5 godina odležavanja u bariku, pretačemo u boce kakve taj kvalitet pića i zaslužuje te vam sa ponosom predstavljamo premium rakiju naše destilerije.

6.700,00 RSD

DEDA ĐORĐE Prepečenica 40% vol. 700ml

Kupažom najboljih konzumnih šljiva sorte Rodne, Lepotice i Stare Ranke, pečemo, prepečemo a potom i negujemo najmanje 3 godine u Bariku rakiju koja će iznenaditi i zadovoljiti sva vaša čula.

2.700,00 RSD

DEDA ĐORĐE Kajsijevača 40% vol. 700ml

Uz puno rada, truda i znanja sticanog generacijama od najboljih starih domaćih sorti kajsija, pečemo rakiju koja je nakon tri godine odležavanja u inox sudovima spremna da vas očara svojom najfinijom aromatičnošću.

3.000,00 RSD

DEDA ĐORĐE Dunjevača 40% vol. 700ml

Najlepše dunje iz Leskovačkih voćnjaka uspeli smo, oplemenivši tradicijom i ljubavlju, da pretočimo u Dunjevaču, koja je nakon dve godine sazrevanja u Barik buretu spremna da vas očara svojim ukusom i mirisom.

3.250,00 RSD

Prikazano 1-4 od ukupno 4 proizvoda