Destilerija BLAGOJEVIĆ

Trinaesti Oktobar BB, Svrljig 18360, Srbija | destilerijablagojevic@gmail.com | +381 18 822-106 +381 64 315 34 87Destilerija Blagojević se nalazi u Svrljigu, osnovana je 2019. god i dolazi kao logičan nastavak na dugu tradiciju proizvodnje rakije, kojom se porodica Blagojević bavi već 5 generacija. Destilerija Blagojević u svom posedu ima 35 hektara svog zasada voća. Sa nekih 30.000 stabala šljive u jugoistočnoj Srbiji, kod Svrljiga, taj voćni zasad I šljiva na njemu, svake godine dočeka jedno od najkasnijih zrenja u zemlji, te dodatnim čekanjem šljiva dolazi do pune zrelosti, kada je najkvalitetnija za preradu. Korišćenjem voća sa sopstvenih zasada, preradom u najvišim higijenskim uslovima, destilacijom na bakarnim kazanima I odležavanjem u buradima od srpskog hrasta, Destilerija Blagojević dolazi do vrhunskog proizvoda po imenu Rakija od šljive Nasleđe. Porodica Blagojević generacijama unazad bavi se voćarstvom I proizvodnjom voćne rakije. Vremenom je s generacije na generaciju nasleđivano znanje I tajne održavanja zdravih zasada voća I destilisanja kvalitetne voćne rakije. Nakon određenog vremena porodica Blagojević je krenula u ostvarivanje dugogodišnjeg sna – na tržište naše zemlje ponuditi izuzetno kvalitetnu voćnu rakiju koja će biti dostupna svima, kako bi svako mogao da uživa u Nasleđu naše kulture, u srpskoj voćnoj rakiji od šljive.

NASLEĐE Šljiva 5 45% vol. 700ml BOX

NASLEĐE Edition 5 Exclusive je premium rakija od šljive, starila 5 godina u hrastovom buretu, dobijena kupažom 3 sorte šljiva, višestruko nagrađivana zlatnim medaljama za kvalitet. Intenzivnog je mirisa, smirenog i zaokruženog ukusa, sa izbalansiranim sortnim aromama, ostavlja utisak veoma ozbiljne rakije, visokih dometa. Sorte: Stenlej, Čačanska lepotica i Čačanska rodna.

2.190,00 RSD

NASLEĐE Šljiva 8 42% vol. 700ml BOX

Ekskluzivna rakija, starila 8 godina u hrastovom buretu, kupaža 4 sorte šljiva, dolazi u malim, limitiranim serijama i predstavlja kupažu naših najboljih rakija. Više puta nagrađivana i ocenjena velikom zlatnom medaljom za kvalitet. Najbolje je opisuje dubina i slojevitost, koje vode poreklo od raznolikosti samih sorti šljive, zatim vanilski tonovi, sa notama cimeta, topljene čokolade, suve šljive, lekovitog bilja, sa dobro iskorišćenim potencijalom za starenje. Rakija na koju smo ponosni. Sorte: Stenlej, Čačanska lepotica, Čačanska rodna i Crvena ranka.

3.690,00 RSD

NASLEĐE Šljiva 3 45% vol. 700ml BOX

NASLEĐE Edition 3 Classic rakija, starila najmanje 3 godine u buretu od srpskog hrasta, dobijena od 2 sorte šljiva, predstavlja ulaznicu u društvo kvalitetnih šljivovica. Krase je svež i razvijen miris, izražene sortne arome, punoća ukusa, harmonična je i veoma pitka, idealna za upoznavanje sa pravom, kvalitetnom, srpskom šljivovicom. Sorte: Stenlej i Čačanska lepotica.

1.790,00 RSD

NASLEĐE Dunja 40% vol. 700ml

Premium kvalitet, izražene mirisne note, kao I tipičnost, svrstavaju ovu rakiju, dobijenu od autohtonih sorti Leskovačke I Vranjske dunje, u sam vrh naše ponude. Njena kristalna bistrina u kombinaciji sa sortnim karakteristikama, kao I duga završnica, najbolje opisuju ovu autentičnu vočnu rakiju, velikih dometa I nespornog kvaliteta.

1.990,00 RSD

NASLEĐE Šljiva 3 45% vol. 500ml

NASLEĐE Edition 3 Classic rakija, starila najmanje 3 godine u buretu od srpskog hrasta, dobijena od 2 sorte šljiva, predstavlja ulaznicu u društvo kvalitetnih šljivovica. Krase je svež i razvijen miris, izražene sortne arome, punoća ukusa, harmonična je i veoma pitka, idealna za upoznavanje sa pravom, kvalitetnom, srpskom šljivovicom. Sorte: Stenlej i Čačanska lepotica.

1.250,00 RSD

DŽEPNA Rakija 45% vol 12x30ml

Džepna rakija Nasleđe u kesici. Praktično rešenje za svaku priliku! Rakija to go! Kutija sadrži 12 kesica, prodaje se isključivo na kutiju, dok u radnji može i na komad. Idealan poklon za rođendan!

1.440,00 RSD

Prikazano 1-6 od ukupno 6 proizvoda