Destilerija BOJKOVČANKA

Quburich Quality doo, Vrčin, Žikice Jovanovića Španca 4 | office@quburich.rs | +381 63 586 333Zamišljena kao univerzalni srpski suvenir vrhunskog kvaliteta i etno prizvuka, rakija Bojkovčanka osnovana je 1985.god. u Valjevskoj Mionici. Imenu “Bojkovčanka” kumovao je srpski grafičar Veljko Mihajlović koji joj je dao ime po nekadašnjem nazivu obližnjeg brda Bojkovac na kome su zasadi sada već retkih autohtonih sorti šljiva od kojih nastaje Bojkovčanka. I tako je od 1985.god. do danas Bojkovčanka prevalila put od lokalnog etno suvenira do modernog neponovljivog brenda,suverenog brenda zadržavajući svoj nadasve nenadmašan I unikatan kvalitet stare srpske šljivovice. I tako, reklo bi se zahvaljujući svom neponovljivom ukusu i kvalitetu, dolazi do mnogih ambasada, visokih zvaničnika i uspešnih privrednika koji su je nosili na poklon kao reprezantatora ljudi i podnevlja sa kog dolazi Možda je malo neskromno tvrditi da nema većeg grada u svetu ili evropskog dvora u kome nema bar jedne Bojkovčanke. Ta neponovljiva rakija je uspela da stigne I do ruske svemirske stanice “Mir” I učestvovala u naučnom istraživanju o uticaju alkoholnih pića na ljudski organizam u bestežinskom stanju. Jedna od porodičnih tajni koja se prenosila sa kolena na koleno u okviru tradicije koja je podrazumevala da se bure nikada do kraja ne isprazni i da se u bure sa mladom prepečenicom doda malo stare, dobre, proverene prepečenice i da se na taj način duh tradicije i prošlosti prenese na novu generaciju konačno je i naučno objašnjen. Naime, japanski naučnik Masaru Emoto baveći se čudnim svojstvima vode potvrdio je da ona može da memoriše različite informacije i da u svojoj kristalnoj strukturi u skladu sa njima ostavi trag u vidu memorisane informacije. Naknadnim istraživanjem takođe je potvrđeno da se i u najmanjoj koncentraciji rasvora ta informacija nepogrešivo prenosi na ceo rastvor. Zaključak je dakle da u svakoj kapljici naše rakije koju danas konzumirate možete da osetite duh naše tradicije i predaka.

BOJKOVČANKA Šljiva 10 godina 45% vol. 700ml

Bojkovčanka šljiva premium je šljivova prepečenica koja odležava celih deset (10) pa i više godina u hrastovim buradima . Hrast je sa područja Topole i smatra se najkompetentnijim hrastom sa srpsku šljivovicu. U takvim buradima se razvija kroz vreme odležavanja najfiniji buke i formiraju predivne arome koje se mogu svrstati po kvalitetu uz francuski konjak. Šljiva Premijum kompleksna rakija koja nastaje kupažom četiri vrste najkvalitetnijih i autohtonih sorti šljiva i to: -Madžarka -Crvena Ranka -Metlaš -Crnošljiva Odavnina se govorilo što manja šljiva, to bolja rakija, što sa osnove tradicije pečenja rakije i iskustva i zaista jeste tako. Zato se u našoj destileriji jako vodi računa i brizi i nezi zasada ovih sorti šljiva, kojih je, na žalost, sve manje u Srbiji.

4.600,00 RSD

BOJKOVČANKA Šljiva 5 godina 41% vol. 700ml

Bojkovčanka šljiva zlatna je šljivova prepečenica koja odležava pet (5) godina u hrastovim buradima . Hrast je sa područja Topole i smatra se najkompetentnijim hrastom sa srpsku šljivovicu. U takvim buradima se razvija kroz vreme odležavanja najfiniji buke i formiraju predivne arome koje se mogu svrstati po kvalitetu uz francuski konjak. Šljiva zlatna je u proizvodnom procesu identična kao i šljiva premium samo što je odležavanje presečeno na 5 godina. Šljiva Premijum kompleksna rakija koja nastaje kupažom četiri vrste najkvalitetnijih i autohtonih sorti šljiva i to: -Madžarka -Crvena Ranka -Metlaš -Crnošljiva Odavnina se govorilo što manja šljiva, to bolja rakija, što sa osnove tradicije pečenja rakije i iskustva i zaista jeste tako. Zato se u našoj destileriji jako vodi računa i brizi i nezi zasada ovih sorti šljiva, kojih je, na žalost, sve manje u Srbiji.

2.800,00 RSD

BOJKOVČANKA Kajsija Premium 43% vol 700ml

Bojkovčanka Kajsija premium je jedinstvena i najfinija rakija od kajsije i dragulj destilerije Bojkovčanka. Odležala je tri (3) godine u hrastovom buretu i jedna je od najedinstvenijih rakija na našem tržištu. Savrešni očuvan miris, komponentne kajsije Kečkemetske Ruže,koja u najidealnijem trenutku zrelosti išla u proizvodnju. Dok se konzumira ova, savršena rakija od kajsije, treba se obratiti pažnja na intenzivan ukus koji je izražen pravilnim pristupom pečenja rakije.

3.300,00 RSD

BOJKOVČANKA Villjamovka 42% vol. 700ml

Rakija od kruške vilijamovke.

3.100,00 RSD

BOJKOVČANKA Dunja Barrique 42% vol. 700ml

Bojkovčanka dunja premium je jedinstvena i najfinija rakija od Leskovačke dunje koja odležava pet (5) godina u buradima koja su kombinacija DUDA i BAGREMA . Takva burad, sa svojim kompnentama i taninima je najidealnija kombinacija da se kroz vreme odležavanja formira jedinstveni buke i autentična aroma koja se samo nadogradjuje na predivni miris dunje koji savršeno čuva. Da razbijemo malo neke zablude činjenicama... Da bi se dobio 1 litar rakije od dunje, potrebno je oko 15 do 18 kilograma za meku rakiju,ako se uzme u obzir plod oko 250 grama koji je za Leskovačku dunju idealna. Recimo da se od ukupne količine voća, dobija 7 do 8% finalnog proizvoda.

3.600,00 RSD

BOJKOVČANKA Lozovača 43% vol. 700ml

Rakija od grožđa.

3.000,00 RSD

BOJKOVČANKA Kruška 43% vol. 700ml

Rakija od kruške.

2.700,00 RSD

BOJKOVČANKA Kajsija 42% vol. 700ml

Bojkovčanka Kajsija zlatna je rakija od kajsije, Kečkemetske ruže. Proizvedena je 2017 godine ali se smirivala u INOX tankovima. Prepek rakije od kajsije je težak poduhvat jer treba sačuvati arome i plemeitost kajsije. Zato je u Bojkovčanka Kajsiju uklljučeno i nanje, nauka, tradicija ali i najsavremenija tehnologija. Iz tog razloga je konzumiranje ove rakije jedinstven doživljaj.

2.700,00 RSD

Prikazano 1-8 od ukupno 8 proizvoda