Destilerija Destico M&M

Milana Tešića 35 15320 Ljubovija, Srbija | office@destico.rs | +381 62 88 70 825Preduzeće DESTICO M&M Ljubovija osnovano je 2016. godine. Destilerija DESTICO M&M se nalazi sa leve strane puta Ljubovija-Pecka u Ljuboviji. Osnovna delatnost DESTICO M&M je proizvodnja voćnih rakija. Rakija se proizvodi od najkvalitetnijih sorti voća iz sopstvene proizvodnje, kao i kupovinom od proverenih proizvođača. Ona prolazi sve neophodne analize u nekoj od eksternih laboratorija pre prodaje kupcu. U želji da uskladimo naše poslovanje sa zakonskim propisima, zahtevima tržišta i konkurencijom, razvili smo i dokumentovali sistem HACCP-a, koji je u skladu sa zakonskom regulativom koja definiše područje bezbednosti hrane. Destilerija je smeštena u kompleksu, koji osim destilerije sadrži i bazen, vidikovac, saunu, vajat, ribnjak i muzej sa degustacionom salom. U planu je da se uradi parno kupatilo i još dva bungalova. Spoj tradicije i savremenih tehnologija osetićete u čašici rakije VRELO koju od 2016 godine sa velikom ljubavlju proizvodi destilerija DESTICO M&M. U ponudi su rakija od šljive, jabuke, kajsije, dunje, kruške i maline. Šljiva (jačina 43 vol%) Malina (jačina 40 vol%) Kruška, dunja, kajsija, jabuka (jačina 42 vol%) Rakije od šljive i jabuke su odležale u hrastovim buradima, sve ostale su bele rakije koje sazrevaju i koje se čuvaju u prohromskim buradima (kajsija, dunja, malina). Proizvodnja rakije se vrši na tradicionalan način u kombinaciji sa savremenom tehnologijom i savremenim pristupom proizvodnje. Uglavnom se koriste stare autohtone sorte voća organskog porekla koje nije tretirano pesticidima. Koštičavo voće se pasira dok se kod jabučastog voća semena loža odvaja od ploda. Destilerija DESTICO M&M u svom posedu ima manje količine voća (šljive i dunje) a većina voća se kupuje uglavnom iz azbukovačkih krajeva i ostatak iz ostalih delova Srbije, od proverenih proizvođača. Što se tiče šljive, najbolja sorta je požegača a pošto nje ima jako malo u Srbiji (zbog bolesti šarke) koriste se stare autohtone sorte. Od novih kultivisanih sorti najviše se koristi čačanska rodna. Što se tiče jabuke, uz kombinaciju sa novim kultivisanim sortama koriste se stare sorte jabuke. Što se tiče kruške, u najvećem procentu viljamovka. Planovi su da se proizvodnja širi, u perspektivi je rakija od kupine, višnje, divlje kruške, rakija medovača, likeri itd.

VRELO Jabuka Barrique 42% vol. 700ml

Proizvedena od mirisnih i sočnih plodova jabuke, ubranih u suncem okupanim voćnjacima. Odležala u hrastovim buradima.

3.250,00 RSD

VRELO Šljiva 43% vol. 700ml

Benefit naše proizvodnje. Odležala u hrastovim buradima. Proizvedena od studiozno odabranih plodova domaćih sorti šljive.

3.500,00 RSD

VRELO Malina 40% vol. 700ml

Ekscelentan balans slasti i jačine. Proizvedena od svetski poznate i priznate maline. Luksuzna kompozicija mirisa i ukusa o kojima se ne raspravlja.

10.900,00 RSD

VRELO Jabuka 42%vol. 700ml

Proizvedena spojem savremene tehnologije i tradicije od mirisnih i sočnih plodova jabuke. Mirisno atraktivna u svakoj kapi.

2.650,00 RSD

VRELO Kruška 42% vol. 700ml

Grandiozan izraz aromatičnosti koji staje u jednu čašicu. Proizvedena od svežih i zrelih plodova kruške.

3.650,00 RSD

VRELO Kajsija 42% vol. 700ml

Proizvedena od sočnih plodova kajsije sazrelih u mirisnim i suncem okupanim voćnjacima. Namenjena konzumentima dobrog ukusa.

3.800,00 RSD

VRELO Dunja 42% vol. 700ml

Rakija koja u sebe utapa najkvalitetnije plodove dunja. Proizvedena od sočnih plodova dunja, sazrelih u suncem okupanim voćnjacima. Počastite vaša čula bogatim spektrom voćnih nota.

4.290,00 RSD

Prikazano 1-7 od ukupno 7 proizvoda