Destilerija NA PLAC

Beogradska 12b, Crepaja, Srbija | info@salaskisan.rs | +381 66 484 888У Јужном банату, надомак Панчевa у месту Црепаја, налази се наша кућа добре ракије „Салашки Сан“. Са дугогодишњим искуством на традиционалан начин, 2017. год. смо кренули прву производњу воћне ракије Салашки Сан. Квалитет наших ракија се огледа каko у самом процесу производње тако и у воћу које убирамо са наших воћњака, плантажа дуње и крушке Вилијамовке од којих производимо врхунске ракије. Шљивовицу-препеченицу и ракије од кајсије, производимо мешањем различитих сорти шљива и кајсија које се гаје у Ваљевском и Шумадијском округу, које kao тaкве нашим ракијама дају типичност и препознатљивост. Поред квалитетног воћа и самог технолошког поступка, треба истаћи и апарат (традиционално казан) за дестилацију, који је направљен од најчистијег бакра са плочастим дефлегматором kao и дестилатор модерног дизајна који употпуњује нашу производњу традицијалног и савременог. Процес сазревања ракије се одвија у прохромским судовима у којима одлежава безбојна ракија од кајсије, дуње и крушке Вилијамовке, а у храстовим бурадима најбољег квалитета сазрева шљивовица и ракија од дуње, које након годину дана добијају ћилибар и златну боју комплексног и јединственог укуса. Прве медаље смо освојили на XIV Међународном такмичењу вина и ракије у Тополи, од којих би издвојили златну медаљу у категорији Шљивовица, као и 2019. на Међународном такмичењу Ракија и Ракијаши у Панчеву, златну медаљу за ракију од кајсије, Вождови дани ракије у Рачи 2021. год., на ком смо само потврдиле већ постојаће медаље као и многе друге. С тога Вас позивамо да посетите нашу дестилерију у којој можете да дегустирате све врсте наше ракије као и да уживате у пријатном амбијенту.

SALAŠKI SAN Šljiva barrique 46% vol. 700ml

САЛАШКИ САН ракија од шљиве, добијена од најбољих плодова шљиве Шумадијског округа. Богатог мириса са израженим укусом танина који потичу од храстовог бурета у коме одлежава најмање годину дана. Добијена на традиционалан начин и као таква задовољава критеријуме најзахтевнијих познаваоца Српске шљивовице. Добитница је златних медаља на међународним такмичењима у: Топола-Опленац 2018. год., на фестивалу Ракија и Ракијаши у Панчеву 2019. год. и Вождови дани ракије у Рачи 2021. год.

2.000,00 RSD

SALAŠKI SAN Kajsija 42% vol. 700ml

САЛАШКИ САН ракија од кајсије, добитница златне медалје на фестивалу Ракија и Ракијаши у Панчеву 2019. год. Произведена од три различите сорте кајсије, који ма се уклања коштица како ракија не би имала горчину која је непожељна. Одлежава најмање годину дана у прохромским судовима. Префињеног је укуса, прозрачан са аутентичном воћном аромом кајсије, која никог не оставлја равнодушним.

2.250,00 RSD

SALAŠKI SAN Vilijamovka 42% vol. 700ml

САЛАШКИ САН ракија од Крушке, добијена од старе сорте Виллиамс. Ручно брана и пребирана са наших плантажа. Врло израженог мириса и укуса типичан за ову сорту крушке, која распламсава сва ваша чула.

2.450,00 RSD

SALAŠKI SAN Dunja 43% vol. 700ml

САЛАШКИ САН ракија од дуње. Плодови дуње убирани у пуној зрелости са наше плантаже. Ручно вађена семена ложа из сваке воћке, уситњавана и дестилисана на традиционалан начин у дестилаторима који задовољавају свецке стандарде. Кристално прозрачна, раскошне ароме која се заокружује на непцима и буди сва ваша чула.

3.400,00 RSD

SALAŠKI SAN Dunja barrique 43% vol. 700ml

САЛАШКИ САН ракија од дуње. Врхунска ракија, од пажљиво бираних плодова најбоље сорте међу дуњама-Лесковачка. Добијена од ручно бираних плодова дуње, из које се из сваког плода вади семена ложа, а затим се уситњава, како би се извукао сав шећер из воћа који је потребан за ферментацију. Ракија ћилибар боје која је сазревала у старим храстовим бурадима, која овој ракији дају изражен и сензуалан буке, а вама врхунски ужитак конзумирања. Добитница медаља на међународним оцењивањима за квалитет.

3.800,00 RSD

Prikazano 1-5 od ukupno 5 proizvoda