Destilerija SREĆKOVIĆ

14202 Bukovac, Mionica | radisa.sreckovic@gmail.com | +381 64 125 06 32Оснивањем дестилерије Ракије Срећковић 2021.године у селу Буковац, на обронцима планине Маљен, подно Дивчибара, власник Радиша Срећковић је наставио дугу породичну традицију воћарства и производње ракије. У својим воћњацима гаји шљиву, јабуку и крушку Вилијамовку. Идеално земљиште, погодна надморска висина, повољна ружа ветрова и савремена агротехника гарантују висок квалитет воћа, што је први предуслов за добијање ракија високог квалитета. Берба и прерада воћа се врши строго у технолошкој зрелости како би се обезбедила највећа концентрација ароматичних материја и шећера, а самим тим обезбедио висок квалитет дестилата. По завршеној контролисаној ферментацији приступа се процесу дестилације у два корака, добијање „меке ракије“ и „препеченице“. Овакав систем „печења“ ракије обезбеђује најбољи квалитет дестилата, зато што се овим системом одстрањује већи део метанола и паточних фракција. Добијене ракије се чувају, негују и сазревају у храстовим бурадима или стакленим балонима у зависности од врсте воћа најмање две године. Увођењем система HACCP безбедност процеса производње и самог производа подигнут је на максимални ниво. На фестивалу ракија у Панчеву 2021.године, ракија од шљиве ДИКА добила је златну медаљу, ракија од јабуке велику сребрну, а вилијамовка сребрну медаљу. На фестивалу ракија у Тополи 2022.године, ракије од шљиве ДИКА добиле су велику златну и златну медаљу, ракија од дуње златну, ракија од јабуке и вилијамовка сребрне медаље. На основу свега урађеног дестилерија Ракије Срећковић има чиме да се поноси и дичи. У част тог осећања назив бренда наших ракија „ДИКА“.

DIKA Jabuka Barrique 40% vol. 700ml

Ракија од јабуке ДИКА Ракија која даје највише могућности у избору укуса. Велики број сорти даје нам прилику да бирамо шта ће наша чула осетити. Ајдаред, Јонатан, Грени Смит, старе сорте као Будимка и Колачара су расадници предивних , али специфичних арома које у контакту са храстовим буретом дају веома занимљиве укусе.

1.750,00 RSD

DIKA Šljiva 42% vol. 700ml

Ракија од шљиве ДИКА Шљиве, богомдани модроплави плодови који упијају сунчеве зраке у себе стварајући енергију коју човек користи у исхрани на многе начине. Ми смо ту моћ шљиве преточили у ракију. Чувајући и негујући је у храстовини до златножуте боје, она формира своја сензорна својства која плене сва чула. Ракија од шљиве доприноси и духовној и традиционалној вези јер је вековима присутна у животу нашег народа. Она нас прати кроз цео живот.

1.950,00 RSD

DIKA Dunja 40% vol. 700ml

Ракија од дуње ДИКА Ракија врхунске ароме, али зато мора бити дискретна, како не би блокирала наша чула, већ продужила трајање сензације коју је изазвала. Верујте, ова ракија може да покрене и сећања. Да ли су то дуње на орману, дуње из песме, дуње из филма, или је то нека Дуња, увек је лепо сетити се. Уствари, ова ракије се може пити и без друштва.

2.200,00 RSD

Prikazano 1-3 od ukupno 3 proizvoda