Destilerija STARA PRUGA

Velereč BB, 32300 Gornji Milanovac | prodaja@esencijarakija.com | +381 65 9444 045Уз неизмерну љубав према плодним пределима Шумадије и Србије, а у нераскидивом додиру са традицијом наших предака, створили смо производ за који се надамо да ће целом свету сервирати лепоту наше земље у свакој часици. Чашици која ће пробудити сва чула љубитељима хедонизма. Воће са наших простора и јединствен приступ стварању наших природних ракија изузетно ограничених серија вратиће Вас тамо где се сви надамо да једног дана стигнемо. У густом хладу, у топлом јесењем дану, са мирисом свеже покошене траве у ноздрвама, повезани са природом и њеном есенцијом. Mи смо нано дестилерија. Предности нано дестилија су многобројне, како за кориснике пића, тако и за саме произвођаче. Прво, корисници имају прилику да уживају у премиум производу који се производи у малим серијама. Ми искључиво користимо пажљиво одабране сировине и традиционалне технике производње како би постигли врхунски квалитет својих пића. Овај приступ омогућава корисницима да се упусте у јединствено искуство и уживају у финим, пажљиво избалансираним укусима и аромама. Друга предност је могућност усмеравања профита ка унапређењу процеса производње. Будући да се нано дестилије фокусирају на мање количине, у прилици смо да посветимо више времена и ресурса побољшању сваког корака у процесу производње. То укључује прилагођавање рецептура, експериментисање са различитим сировинама и методама дестилације, као и истраживање нових техника како би се постигао што бољи производ. Свакако, нано дестилије престављају занимљив концепт у свету производње алкохолних пића. Наша мала дестилерија пружа корисницима могућност да уживају у премиум пићима, а нама омогућава да се фокусирамо на квалитет и стално унапређење процеса производње.

ESENCIJA Šljiva Crvena ranka LUX 43% vol. 700ml

ЕСЕНЦИЈА Црвена ранка је шљивова препеченица која је, како јој и име каже, моносортна и добијена је двоструком дестилацијом аутохтоне сорте шљиве црвена ранка. Тамно ћилибарна боја је добијена одлежавањем дестилата пет година у новим храстовим бурадима запремине од 225 до 370 литара. Сталном контролом и неговањем, успели смо да добијемо веома избалансиран укус и арому. Прелази од зачинских нота ка дрвенастим са изразитим укусом ваниле, а опет у завршетку са добро препознатљивим укусом шљиве и дима, делују изванредно и као аперитив и као дижестив. Температура сервирања коју препоручујемо је од 18-20°C јер је на њој ароматски комплекс најизраженији. Једном речју доживљај је незабораван у сваком погледу.

3.950,00 RSD

ESENCIJA Kajsija LUX 40% vol. 700ml

ЕСЕНЦИЈА Кајсија је моносортна природна воћна ракија, добијена двоструком дестилацијом у традиционалним бакарним казанима од сорте кајсије Мађарска најбоља. Плодови су брани на подручју села чачанске општине где годинама даје одличан квалитет, уз обсвезно одстрањивање коштице. Добијени врхунски дестилат је предивног, раскошног мириса и дуготрајног, елегантног укуса. Арома је заокружена одлежавањем дестилата у подруму, минимум три године у инертним иноx цистернама. Може се послужити и као аперитив и као дижестив, а сервирати благо расхлађену на температури од 13-15°C.

4.100,00 RSD

ESENCIJA Vilijamovka 40% vol. 700ml

ЕСЕНЦИЈА Вилијамовка је природна воћна моносортна ракија. Добијена је двоструком дестилацијом у традиционалним бакарним казанима искључиво од истоимене сорте крушке Williams. Плодови који су брани у пуној зрелости, уз обавезно дозревање у контролисаним условима, проузроковали су да добијемо врхунски дестилат пуног, карактеристичног, префињеног мириса и дуготрајног допадљивог укуса, који је својствен за ову врхунску сорту крушке. Као такав је заокружен одлежавањем дестилата у подруму, минимум три године у инертним иноx цистернама где је стекао питкост. Може се послужити и као аперитив и као дижестив, а сервирати благо расхлађену на температури од 13-15°C.

4.175,00 RSD

Prikazano 1-3 od ukupno 3 proizvoda