Mali Podrum Vukojičić

Jovana Cvijićam4, Rekovac, Srbija | podrumvukojicic@gmail.com | +381 65 212 999 3Porodica Vukojučić odmah po završetku drugog svetskog rata (1944. godine) počinje da se bavi proizvodnjom rakije od šljive,sorte ranke i požegače,koje su uzgajali na svom imanju. Rakiju su prodavali širom bivše Jugoslavije,sa nešto većom zastupljenošću na području bivše Bosne i Hercegovine,sa akcentom na Banja Luku. Mi smo nastavili porodičnu tradiciju sa istim receptom dvostruke destilacije.Sa velikim iskustvom i savremenom tehnologijom značajno smo podigli kvalitet naših proizvoda,o čemu svedoče prestižna priznanja (zlatne medalje i šampionska priznanja za kvalitet) sa međunarodnih sajmova. Proizvodimo voćne destilate,voćne rakije od šljive,dunje,kruške,grožđa i kleke. Naša destilerija se nalazi u Rekovcu "Levačkoj prestonici".Levač je blagorodni kraj u jugoistočnom delu Šumadije,na istočnum padinama Gledićkih planina,čija se teritorija graniči sa teritorijama opština Trstenika,Kraljeva,Kragujevca i Jagodine.Levač je vekovima unazad poznat kao voćarsko vinogradarski kraj. Sa pitomih brežuljaka Levačkih padina ubiramo plodove i pretačemo u boce koje stižu i do Australije. Brend Draža je naša lična obaveza i čast da jednom "velikom heroju među najvećima" iz prvog i drugog svetskog rata odamo zahvalnost,sačuvamo od zaborava i na neki način ispravimo istorijsku nepravdu,da kroz naš rad i priznanja osvetlimo delo srpskog velikana,ograđujući se od onih koji su zloupotrebili njegovo ime i delo.

DRAŽA Prepečenica 40% vol. 700ml

Sa obronaka Levačkih padina ,proizvedena u uslovima kontrolisane fermentacije,destilovana na tradicionalni način,odležala u novim domaćim hrastovim buradima u periodu od 60 meseci,predstavlja ideani spoj sorti ranka i požegača. Blistave,zlatno ćilibarne boje,prefinjenog mirisa, sa skladnom kompozicijom dzemastih tonova i fine hrastove završnice sa tonovima vanile.Ukus je pun,skladan,veoma trajan sa finim balansom prezrelih šljiva i mirisa duvana i crne čokolade.

3.000,00 RSD

DRAŽA Dunjavača 40% vol. 700ml

Prefinjen sklad mirisnih tonova leskovačke dunje i odabranih,posebno pripremljenih hrastovih buradi.Tipičnog mirisa neodoljive dunje sa finom hrastovinom u pozadini,veoma punog,skladnog ukusa duge trajnosti.

3.300,00 RSD

DRAŽA Vilijamovka 40% vol. 700ml

Kristalno bistra,izrazito tipičnog mirisa tek uzavrelog ploda vilijamovke. Punog,harmoničnog ,veoma trajnog ukusa,fine završnice sa lepo izbalansiranim kiselinama koje proizvodu daju svežinu i lepršavost.

2.950,00 RSD

DRAŽA Klekovača 40% vol. 700ml

Idealan spoj šljive ranke i odabranih plodova kleke,destilovan na tradicionalnom destilacionom aparatu.Odležala u idealnom balansu finih hrastovih tonova i prefinjenih mirisa plodova kleke u periodu zrenja i fermentacije u trajanju od 24 meseci u hrastovim buradima.

2.950,00 RSD

Prikazano 1-4 od ukupno 4 proizvoda