Destilerija ALEKSIĆ

Počekovina bb, 37243 Počekovina, Srbija. | agrocommercialdoo@gmail.com | +381 69 626 003Priča o proizvodnji rakije Tajna počinje davne 1936. godine kada su naši preci, za potrebe pečenja porodične rakije, iz Makedonije dobavili kazan zapremine 300l, koji je i danas deo procesa proizvodnje Tajne. Vekovnu tradiciju pravljenja rakije pretočili smo u porodični biznis i destileriju čiji je glavni proizvod Tajna, rakija tipa kalvados premijum kvaliteta. Garant kvaliteta Tajne leži u potpunoj kontroli celog procesa proizvodnje- od uzgajanja jabuka u našim voćnjacima u integralnom sistemu proizvodnje, preko procesa kontrolisane fermentacije i dvostruke destilacije do odležavanja i starenja u barik hrastovim buradima i pakovanja.

TAJNA 5 Jabuka Barrique 40% vol. 700ml LUX

Priča o Tajni, premium rakiji od jabuke, počinje u našem voćnjaku u kome se, u trenutku idealne tehnološke zrelosti, ubiraju najbolji plodovi Gale, Greni Smit-a, Zlatnog i Crvenog Delišesa. Daljom posebnom selekcijom odabrani plodovi jabuke ulaze u proces stvaranja Tajne. Tajna se stvara po tradicionalnoj recepturi za Kalvados, najprefinjeniji francuski brendi tipa konjak od jabuke. Najpre se od jabuke pravi sok koji fermentacijom postaje jabukovo vino, a zatim procesom dvostruke destilacije, destilat. Destilat jačine 65 stepeni, odležava u hrastovim barik buradima. Kada dobije određenu boju i aromu TAJNA se razblažuje do jačine 40 stepeni i ostavlja na sazrevanje ukupno pet godina čime postaje premium destilat.

3.500,00 RSD

TAJNA 5 Jabuka Barrique 40% vol. 700ml

Priča o proizvodnji rakije Tajna počinje davne 1936. godine kada su naši preci, za potrebe pečenja porodične rakije, iz Makedonije dobavili kazan zapremine 300l, koji je i danas deo procesa proizvodnje Tajne. Vekovnu tradiciju pravljenja rakije pretočili smo u porodični biznis i destileriju čiji je glavni proizvod Tajna, rakija tipa kalvados premijum kvaliteta. Garant kvaliteta Tajne leži u potpunoj kontroli celog procesa proizvodnje- od uzgajanja jabuka u našim voćnjacima u integralnom sistemu proizvodnje, preko procesa kontrolisane fermentacije i dvostruke destilacije do odležavanja i starenja u barik hrastovim buradima i pakovanja.

3.200,00 RSD

Prikazano 1-2 od ukupno 2 proizvoda